Top 20 cele mai bune filme romanesti pe Netflix

Dacă ești în căutarea unor filme autentice, captivante și pline de emoție, Netflix este locul potrivit pentru tine. În acest ghid, îți prezentăm topul celor mai bune 20 de filme românești disponibile pe Netflix, pe care nu trebuie să le ratezi!

1. 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (2007)

Regizat de Cristian Mungiu, acest film impresionant câștigător al Palme d’Or la Cannes este o poveste puternică despre avortul ilegal în România anilor ’80.

2. Bacalaureat (2016)

Un film al regizorului Cristian Mungiu, „Bacalaureat” explorează corupția și moralitatea în sistemul de învățământ românesc, oferind o privire profundă în viața unui medic dedicat fiicei sale.

3. Malmkrog (2020)

O adaptare captivantă a romanului lui Vladimir Solovyov, regizată de Cristi Puiu, acest film explorează conversațiile filosofice și dilemele morale ale unui grup de aristocrați într-o conac din secolul al XIX-lea.

4. Taximetriști (2023)

O noapte. Zeci de povești. Un oraș. Lică, un șofer de taxi, este un tip atotștiutor, în timp ce Liviu, prietenul său, tot șofer de taxi, ține multe pentru el. Sunt complet diferiți, iar ideile lor despre viață și despre oameni se întâlnesc doar atunci când mănâncă și beau la bar. Sunt frustrați de slujbele lor. Pentru Lică banii sunt cel mai important lucru, în timp ce Liviu crede că o viață fericită și împlinită reprezintă mai mult. Ei încearcă să redescopere cine sunt și ce pot face cu viața lor, totul în timp ce se află într-o aventură continuă pe străzile Bucureștiului, unde se intersectează cu tot felul de clienți care ajung să aibă un impact asupra vieții lor, în bine, dar și în rău.

5. Haita de acțiune (2023)

Un ofițer de circulație căruia îi place să se joace de-a detectivul începe să investigheze un caz, descoperind pericole dincolo de ceea ce el credea a fi un simplu jaf la o casă de pariuri. Denzel (interpretat de Matei Dima) lucrează ca polițist la rutieră, dar visul său nu se oprește la sancționarea șoferilor grăbiți. El își imaginează că este eroul din filmele americane, dornic să rezolve cazuri complicate și să aducă dreptatea în lumea reală. Cu toate acestea, colegii săi din secție îl privesc cu ironie, considerându-l prea naiv pentru a fi implicat în investigații complexe și prea onest pentru a fi corupt.

6. Teambuilding (2022)

O gașcă de funcționari trebuie să facă orice pentru a-și salva locurile de muncă. Lucrurile scapă de sub control atunci când merg la un team building. Emil (interpretat de Matei Dima) se zbate într-o viață dominată de muncă excesivă. Superiorii săi din cadrul corporației PLM Global îi reproșează această dedicare necontenită, motiv pentru care domnul Oprea (jucat de Șerban Pavlu) decide să îi ofere o nouă provocare. Într-o încercare de a-i tempera elanul, Emil este promovat „pe orizontală” și numit lider de echipă în departamentul de call center – o zonă aflată în umbra rețelei corporatiste, unde liderul neoficial este Horia (interpretat de Micutzu), mereu într-un permanent spirit morocănos.

7. Moartea domnului Lăzărescu (2005)

Regizat de Cristi Puiu, acest film realist și tulburător urmărește ultimele ore ale vieții unui bătrân, care este dus prin sistemul medical românesc în căutarea tratamentului potrivit.

8. Miami Bici 2 (2023)

Antreprenorii în dificultate Piciu și Bila profită de o șansă neașteptată din partea unui client român și se mută în Los Angeles. Cu toate acestea, ei descoperă curând că au intrat fără să vrea într-o lume a mafiei care fură carduri de credit. Pe măsură ce succesul lor stârnește invidia în rândurile infractorilor, cei doi trebuie să parcurgă escapade palpitante cu mize mari – alergând prin Los Angeles și înfruntând pericolele din deșert – totul în încercarea de a obține libertatea.

9. „Povestea unui pierde-vară” (2018)

Un film emoționant și plin de umor, regizat de Paul Negoescu, care explorează aventurile și dezamăgirile unui tânăr care își petrece vara în căutarea iubirii.

10. Miami Bici (2020)

Miami Bici este povestea lui Ion și Ilie, doi tineri dintr-un orășel întunecat din România care pleacă în Miami în plină iarnă, pentru a trăi atât „visul american”, cât și visul românesc de a se îmbogăți rapid. Odată ajunși acolo, ei se trezesc în mijlocul planului machiavelic al lui Mișu, un român de cea mai joasă speță, stabilit în Florida

11. Capra cu trei iezi (2022)

Izolată de lume, în România rurală a secolului al XIX-lea, o văduvă și mamă a trei copii trebuie să apere cu orice preț ceea ce a mai rămas din familia ei, de un vechi prieten de familie devenit dușman. Bazat pe una dintre cele mai cunoscute povești populare românești (Capra și cei trei copii ai ei, de Ion Creangă), acest film își propune să dezvăluie adevărata natură a celebrei povești de adormit copiii și să ofere publicului o perspectivă diferită, una care oferă o privire asupra a ceea ce înseamnă tragedia dincolo de cântecele vesele și personajele afabile.

12. Pororoca (2017)

Un film dramatic și tensionat, regizat de Constantin Popescu, care urmărește povestea unei familii care se confruntă cu dispariția misterioasă a unei fiice mici în timpul unei excursii la râu.

13. Oh, Ramona! (2019)

Oh, Ramona! spune povestea transformării lui Andrei, de la adolescență la maturitate, într-o aventură plină de umor și emoții. În această călătorie, Andrei trăiește două povești de dragoste distincte: una inocentă și neîmpărtășită, trăită cu sinceritate și autoironie în adolescență, iar cealaltă, o poveste intensă și tumultuoasă în viața adultă. În mijlocul acestor experiențe contradictorii, Andrei se confruntă cu dificila alegere între cele două căi. Adaptarea cinematografică a cărții lui Andrei Ciobanu, „Suge-o, Ramona!”, aduce pe ecran această aventură captivantă a lui Andrei și a căutării sale a sinelui și a iubirii.

14. Cinci Filme despre Viață (2020)

Un film antologic regizat de Gabriel Achim, care prezintă cinci povești distincte despre viață, moarte și întâlnirea cu necunoscutul.

15. Mirciulică (2022)

Mircea, un bărbat de 30 de ani dintr-un orășel transilvănean, pică examenul de admitere în justiție la București. El nu are altă soluție decât să se întoarcă acasă și să locuiască cu părinții săi. Este obligat să se angajeze la o firmă de colectare a deșeurilor deținută de un politician local bogat. Dar lucrurile se complică atunci când Mircea începe să lucreze pentru soția patronului.

16. Sunt o babă comunistă (2013)

Un film plin de umor și autoironie, regizat de Stere Gulea, care urmărește povestea unei femei în vârstă care își reexaminează viața și ideologiile comuniste într-o lume aflată în schimbare.

17. Din dragoste cu cele mai bune intenții (2011)

Regizat de Adrian Sitaru, acest film explorează dinamica complexă a unei familii românești în timp ce se confruntă cu tragedia și relațiile tensionate.

18. 6,9 pe scara Richter (2016)

Actorul Romeo joacă în premieră rolul lui Orfeu în regatul cutremurător al Bucureștiului. În timp ce tatăl său, pilot necunoscut, aterizează în noul său palat cu o amantă parașutată atașată, iar soția sa șomeră, Julieta, intră în depresie, el plănuiește să părăsească mariajul lor șubred. Geloasă, Julieta îl părăsește prima pe Romeo și face un pas spre primirea lui Hades, dar Diavolul zâmbitor de pe scenă le acordă cuplului o a doua șansă.

19. București NonStop (2015)

Un film energic și vibrant, regizat de Dan Chișu, care urmărește povestea unei zile în viața unui magazin non-stop din București și a clienților săi eclectici.

20. Romina, VTM (2023)

Romina începe să se îndrăgostească de Valentin, un turist aflat în vacanță în Costinești și care intenționează să devină muzician. Ea îl ajută pe Valentin să devină artist și, fără să-și dea seama, acesta începe să semene foarte mult cu cineva din trecutul Rominei.

Încheiere: Descoperă Bogăția Cinematografiei Românești!

Cu această listă, ai toate resursele necesare pentru a explora și aprecia bogăția cinematografiei românești disponibile pe Netflix. Indiferent dacă ești fan al filmelor dramatice, thriller-urilor tensionate sau comediei pline de umor, există ceva pentru fiecare gust în această colecție diversă de filme. Așadar, pune popcorn-ul la microunde, pregătește-ți băutura preferată și pregătește-te să te bucuri de o experiență cinematică autentic românească!

Comments (No)

Leave a Reply